| SEKOLAH PERNIAGAAN DAN EKONOMI UPM

TAHNIAH!!! DEKAN FEP DILANTIK SEBAGAI AHLI JAWATANKUASA PENASIHAT EEPSEA

Tahniah diucapkan kepada Prof. Dr. Mohd. Shahwahid Haji Othman, Dekan, Fakulti Ekonomi dan Pengurusan yang telah dilantik sebagai Ahli Jawatankuasa Penasihat bagi Economy and Environment Program for Southeast Asia (EEPSEA).

EEPSEA telah ditubuhkan pada Mei 1993 untuk menyokong latihan dan penyelidikan dalam bidang ekonomi alam sekitar dan ekonomi sumber. Matlamatnya adalah untuk mengukuhkan keupayaan tempatan dalam analisis ekonomi terhadap masalah alam sekitar supaya penyelidik boleh memberikan nasihat yang baik kepada pembuat dasar.

Senarai Ahli Jawatankuasa Penasihat EEPSEA:

1) Dr. David James (Consultant, New South Wales 2107, Australia)

2) Dr. Maripaz L. Perez (Regional Director for Asia, WorldFish)

3) Dr. Vitoon Viriyasakultorn (Technical Coordination Advisor, Mekong River Commission Secretariat, Vientiane, Lao PDR)

4) Prof. Dr. Mohd Shahwahid Haji Othman (Dean, Faculty of Economics and Management, Universiti Putra Malaysia, Malaysia)

5) Ms. Laksmi Dhewanthi (Assistant Deputy Minister for Environmental Data and Information, Ministry of Environment, Jakarta, Indonesia)

6) Prof. Xu Jintao (Chair, Department of Environmental Management, College of Environmental Sciences and Engineering, Peking University, Beijing, China)

7) Dr. Raman Letchumanan (Head, Environment Division, ASEAN Secretariat, Jakarta, Indonesia)

Maklumat terperinci mengenai EEPSEA boleh dicapai di:

SXEQQA3~